
​
Caela
Venevictian pääkaupunki Caela on Scalarian suurin kaupunki ja ainoa suurkaupunki missään, joka ei haise tai ole likainen. Se on suorastaan säihkyvän kaunis ja puhdas. Kuten koko Venevictiassa, myös siellä on rehevää, paljon kasvillisuutta ja miellyttävän leuto ilmasto. Tästä syystä kaupunkiin tulviikin koko ajan lisää väkeä ja siellä on nähtävillä laajemmalla kirjolla eri rotuisia humanoideja kuin missään muualla.
​
Caelan palatseista vanhin, velhojen koulu Maga Collegium sijaitsee Sisämeren rannalla. Se on suuren korttelin kokoinen alue, jota ympäröi palatsimainen koulurakennus. Rakennuksen keskelle jää koulualueen sisäpiha. Maga Collegium on kuusi kerrosta korkea rakennus. Missä tahansa muualla se näyttäisi jättiläismäiseltä, mutta Caelassa se katoaa sulavasti jättimäisen kaupungin arkkitehtuurin joukkoon.
Caelan kaupungissa kulkee kolme muuria, jotka jokainen muodostaa kehän, joka lähtee meren rannalta ja päättyy takaisin rannalle. Sisin kehä meren rannalla on Caelan keskusta, jota kutsutaan sisäpiiriksi, tai yleensä oikeastaan vain Forum Caelaksi. Sisäpiirin keskellä oleva kaupungin suuri torialue Forum Caela on Sisämeren rannalle rakennettu pienien putiikkien, suihkulähteiden, patsaiden ja puistikkojen täyttämämä suuri kenttä, jonka maan pinta on nostettu kivimurskalla kolmikerroksisen talon harjakorkeudelle vuorovesien ja tulvien ulottumattomiin. Forum Caelaa pidetään ostosmahdollisuuksiltaan parhaimpana koko Scalariassa. Sen ympärillä sisäpiirissä on kuusi korkeaa palatsirakennusta, jotka saavat torin näyttämään hevosenkengän muotoiselta kanjonilta, sillä sen pohjoiseen reunaan on yhä jätetty suora näköyhteys merelle.
Koko Caela on majesteettisen kaunis kaupunki, mutta varsinkin näkymä Forum Caelassa on henkeäsalpaava. Meri alhaalla pohjoisessa ja rehevien köynnöskasvustojen koristelemat palatsien seinämät muissa ilmansuunnissa maisemoivat aukion näkymät niin täydellisiksi, että kukaan tänne saapunut ei kyseenalaista väitettä, jonka mukaan, tämä aukio on maailman napa ja sivistyksen keskus.
Kuusi palatsia Forum Caelan ympärillä ovat idästä kiertäen lueteltuina Maga Collegium, Maailman sydän, Kuuriasali, Velhokuninkaan palatsi, Vihreä palatsi ja Scalarian kirjasto. Näiden palatsien välistä alkaa kaupungin reunamuurille saakka kulkevat tiet, jotka ovat Caelan 5 pääkatua. Ne on nimetty sen mukaan mistä kohtaa ne kulkevat kaupungin läpi eli Maga Collegiumin ja Maailman sydämen välistä kulkee Itäväylä, jonka jälkeen muut ovat: Kaakkoisväylä, Pääväylä, Lounaisväylä ja Länsiväylä. Koska Forum Caelan aukio on kolmikerroksisen talon harjakorkeudella, tiet palatsien välissä ovat samalla korkeudella kuin Caelan sisäpiirin muuri. Jokaisen näiden viiden kulkuväylän kohdalla tiellä onkin leijuntasilta, joka kykenee nostamaan tai laskemaan kerrallaan kymmenen hevosvaunun verran väkeä. Päiväsaikaan kaikki viisi leijuntasiltaa ovat vilkkaassa käytössä, mutta illan pimetessä sillat nostetaan ylös ja ainoastaan pääväylän silta on käytössä ympärivuorokautisesti. Tästä eteenpäin tiet jatkavat matkaansa maan tasalla eli ainoastaan Forum Caela on nostettu ylös muun maanpinnan tasolta. Myös muiden kolme kerrosta korkeiden kaupungin muurien neljä muuta porttia suljetaan illalla, mutta pääväylän portit ovat ympärivuorokautisesti toiminnassa.
Nämä sisäpiirin muurin leijuntasillat eivät kuitenkaan ole ainoat reitit Forum Caelalle. Sisäpiirin muuri on myös osa jokaisen sen sisäpuolisen palatsin ulkoseinää. Tämän johdosta kaikissa kuudessa palatsissa on ensimmäisessä kerroksessa uloskäyntejä kaupungin seuraavalle ensimmäisen ja toisen muurin väliselle alueelle eli sisäkehälle. Kaikkien palatsien pääovet ovat kuitenkin niiden neljännessä kerroksessa ja osoittavat kohti Forum Caelaa. Sisäpiirin palatsit ovat kaikki kuusi kerrosta korkeita.
Kaupungin sisäkehän alue on rakennusten korkeudeltaan matalin. Sen kehän sisään jää 1500 rakennusta, jotka kaikki ovat 2-4 kerrosta korkeita domuksia, hienoja palatseja ja asuinrakennuksia, joissa asuu rikkaita kansalaisia ja venedominuksia. Näiden rakennusten pihoilla on upeita puutarhoja ja alueella on hyvin vähän liikekiinteistöjä.
Uloin, toisen ja kolmannen muurin välinen ulkokehä nousee taas korkeampien rakennusten kaupungiksi. Näiden kehien välissä on kaiken kaikkiaan hieman yli 12000 insulaa, 3-9 kerroksista asuinrakennusta, jossa kaupungin keskiluokka ja vähävaraisimmat asuvat. Katutasossa sijaitsee useimmiten kauppoja, ravintoloita ja muita liike-elämälle varattuja tiloja. Ylemmissä kerroksissa on varsinaiset asuintilat. Alimmat asuinkerrokset ovat halutuimpia ja niiden huoneistot ovat isoja. Ylemmissä kerroksissa taas on pieniä 10-20 neliön asuntoja. Siksi köyhimmän väestön täytyy tyytyä kipuamaan korkeimpiin kerroksiin. Yhtenä syynä alakerrosten arvostukseen on myös Caelan vesi- ja viemäriverkosto, joka ulottuu ainoastaan talojen Kolmeen alimpaan kerrokseen (eli huoneistoihin, jotka ovat vettä pumppaavien kaupungin muurien alapuolella). Veden kantaminen ylempiin kerroksiin jää köyhimpien kaupunkilaisten omaksi huoleksi.
Tällä lailla Caelaan on ahtautunut 1,2 miljoonaa asukasta. Mikään muu kaupunki ei ole lähellekään tätä kokoluokkaa. Moni muu kaupunki on kasvanut voimakkaasti myös muuriensa ulkopuolelle. Caela on vallannut ajan saatossa paljon tilaa mereltä ja monia rekennuksia on paalutettu veden yläpuolelle. Sataman alueelle rakentunutta meren päällistä kaupunginosaa kutsutaankin laiturikaupungiksi. Laiturikaupungin on sallittu kasvaa, vaikka muutoin Caelassa on tarkka sääntö, että kaupungin muurien ulkopuolelle ei saa rakentaa asutusta tai edes leiriä niin kauaksi kuin kaupungin ulkomuurilta näkee.
​
Kaupunki on kokoonsa nähden varsin rauhallinen. Taskuvarkaita toki on jonkin verran, levottomuuksia on vähän. Orjavartiolla on viitisenkymmentä aarnikotkaratsastajaa, joista noin 10 on koko ajan vartiovuorossa tarkkaillen kaupunkia ilmasta käsin. Se ei toki riitä valvomaan kaikkea, mutta suuremmat levottomuudet tai onnettomuudet, kuten vaikka tulipalot, havaitaan nopeasti.​
Velhokuningas ja velhojen neuvosto
​
Venevictian politiikka on todella monimutkaista ja valtapeli venedominusten välillä on kovaa. Venedominukset arvostavat titteleitä ja hierarkista asemaa ja sen johdosta koko venedominusten elämä on paljolti poliittista valtapeliä. Ylintä valtaa pitää velhokuningas ja velhojen neuvosto, johon kuuluu 12 velhoa. Kaikki lait tuodaan äänestettäviksi Kuuriasaliin. Jokainen venedominus saa osallistua äänestykseen, mutta, jotta lakia voidaan esittää, ainoastaan velhojen neuvoston 12 velholla on oikeus tuoda lakialoite äänestettäväksi. Saadakseen siis jonkun lain käsittelyyn, venedominuksen tai kansalaisen on ensin saatava joku neuvoston jäsen suostumaan tuomaan se esittelyyn. Sen jälkeen on vielä lobattava lakiesitystä muille venedominuksille, jotta Kuuriasaliin tulee tarpeeksi äänestäjiä, jotka äänestävät uuden lain puolesta. Kun kaikki tämä on tehty, velhokuninkaan pitää vielä hyväksyä laki, jotta se tulee voimaan. Velhokuninkaan valta piileekin juuri tässä oikeudessa päättää hyväksytäänkö äänestyksen tulos vai ei.
Velhokuninkaan titteli on elinikäinen. Kun edellinen velhokuningas kuolee, titteli ei periydy suvussa, vaan kaikki venedominukset äänestävät kenestä 12 velhojen neuvoston jäsenestä tulee uusi velhokuningas. Velhokuninkaaksi pääsee yksinkertaisella enemmistöllä ja äänestettävät ovat automaattisesti ne 12 venedominusta, jotka kyseisellä hetkellä ovat velhojen neuvostossa. Neuvostoon kuuluu kaikki 8 velhojen koulun opettajaa, Kuuriasalin puhemies, Vihreän palatsin mestari, Scalarian kirjaston intendentti sekä Maailman sydämen konsuli.
Velhokuningas
Venevictian tämänhetkinen hallitsija on 88 vuotias velhokuningas venedominus Broenan. Velhokuninkaana hänen oikeuksiinsa kuuluu joko hyväksyä tai hylätä Kuuriasalissa päätetyt lait. Lisäksi orjavartio eli Venevictian sotilasvoimat ovat hänen käskyvaltansa alla. Broenan on rauhaa rakastava ja järkkymättömän oikeudentajuisena tunnettu arkkimaagi, vaikka uskookin Venedominusten oikeuteen hallita maailmaa ja pitää orjuutta luontaisena osana yhteiskunnan järjestystä. Broenan on Lex Mortisin vankkumaton kannattaja, eikä ole iästään huolimatta edes harkinnut pidentävänsä omaa ikäänsä nekromantian luonnottomin keinoin.
Broenanin korkea ikä on tuonut tiettyä levottomuutta Venevictian

velhojen neuvostoon, sillä vaikka velhokuningas on yhä voimissaan, varjoissa on jo alkanut kova poliittinen valtataistelu siitä, kuka perii hänen asemansa uutena velhokuninkaana. Velhokuningas asuu Velhokuninkaan palatsissa, joka on yksi kuudesta sisäpiirin palatsirakennuksesta. Velhokuninkaan palatsissa on kuninkaan ja hänen hovinsa asumusten lisäksi myös armeijan ylimmän johdon virastot ja aarnikotkien tallit. Muutoin orjavartio on sijoitettu kasarmi-insuloihin ympäri Venevictiaa. Aarnikotkia talleissa on noin viitisenkymmentä. Tallejen alueella asuu myös aarnikotkien hoitajat ja aarnikotkaratsastajat. Kun Tessoksen hevoskotkat ovat 3000 hevoskotkan lentävä sotilasyksikkö, aarnikotkat ovat Caelan ilmavalvontaan keskittynyt osasto, jota ei käytetä sotilaallisiin tehtäviin. Aarnikotkat ovat paljon hevoskotkia suurempia, päivittäin valtaisan määrän lihaa syöviä petoeläimiä. Jo 50 aarnikotkan ruokinta ja hoito vaatii talleilta voimakkaita ponnistuksia.
​
​
Lex Mortis
​
Lex Mortis on laki, joka kieltää nekromantian käytön elämän pidentämiseen. Nekromantia on opinalana aiheuttanut paljon väittelyä venedominusten keskuudessa. Vanhoillisten velhojen mukaan se on luonnotonta, mutta monet nuoremman polven edustajat ovat sitä mieltä, että sen käyttö tulisi vapauttaa venedominuksille. Suurin kiistakapula nekromantiassa on elinvoiman imeminen. Jos nimittäin velho imee toisen humanoidin kaiken elinvoiman, hän voi pidentää näin omaa ikäänsä. Tämä on vanhoillisten mukaan luonnotonta ja väärin. Jos nuoren ihmisen imee kerralla hengettömäksi tämä menettää koko elämänsä, mutta velho saa tästä nuorennettua itseään kuitenkin vain maksimissaan vuoden verran. Osa nuoremmista neuvoston velhoista haluaisi kumota Lex Mortisin ja säätää lain, jonka mukaan orjan hengen saa riistää siirtääkseen hänen elinvoiman itselleen.

Puhemies ja Kuuriasali
​
Arkkilumooja venedomina Akiliina on Kuuriasalin puhemies ja yksi potentiaalisimmista seuraajista velhokuningas Broenanille.
Hän on yksi Lex Mortisin vastustajista ja hänen on jopa huhuttu rikkovan tuota lakia, sillä vaikka Akiliina on jo 51 vuotias, hän näyttää yhä lumoavan kauniilta kolmekymppiseltä naiselta. Suurin osa kansaa kuitenkin uskoo hänen olevan vain luontaisesti hyvin nuorekas. Akiliinan ympärillä pyörii kuitenkin paljon muitakin huhuja. Jotkut jopa väittävät hänen olevan dhampir, puolivampyyri. Dhampyrian vampyyriksi väitetyn hallitsijan kreivi Wurdulacin tytär. Toiset taas kuiskivat hänen olevan brasovialainen keskipäivän noita. Huhuista huolimatta Akiliina on erittäin suosittu, jopa rakastettu, kansan keskuudessa. Kansa kutsuukin häntä prinsessa Akiliinaksi, vaikka hän ei todellisuudessa suinkaan ole kuninkaallinen, vaan alkujaan brasovialaisen myllärin tytär.
Huhut Akiliinan mahdollisesta avioitumisesta Tessoksen 28 vuotiaan kruununprinssin kanssa ovat nostaneet hänen suosiotaan entuudestaan. Monet kansalaiset kokevat mahdollisen liiton voimistavan Venevictiaa entisestään ja sinetöivän Akiliinan aseman velhokuningattarena velhokuningas Broenanin kuoleman jälkeen.
​
Puhemiehenä Akiliinan toimenkuvaan kuuluu Venevictian valtion sisäisten asioiden hoito ja kansalaisten hyvinvointi. Hän on hoitanut tämän tehtävän moitteettomasti ja nauttiikin siksi kansan luottamusta. Akiliina asuu itse upeassa domuksessa Caelan sisäkehällä, mutta virkatehtäviään hän hoitaa Kuuriasalissa, kyseisen palatsin korkeimpana virkamiehenä. Kuuriasali on Venevictian hallinnon keskus. Kuuriasaliin saa astua sisään ainoastaan Maga Collegiumin suorittaneet velhot (eli venedominukset) ja noutomiehet. Kuuriasalissa äänestetään kaikista valtion laeista ja jokainen venedominus on oikeutettu osallistumaan jokaiseen haluamaansa äänestykseen. Koska äänestykseen täytyy tulla henkilökohtaisesti paikalle, venedominukset käyttävät äänioikeuttaan harvoin muissa kuin heille itselleen vahvasti merkityksellisissä asioissa.
Noutomiehille Kuuriasali on uusiin tehtäviin rekrytöintikeskus. Jokainen noutomies noutaa elinaikanaan vain yhden velhoksi koulutettavan Maga Collegiumin oppilaan. Noutomiesten ja oppilaan välinen side on tällä tavalla pyhä. Noutomieheksi valittu tatuoidaan eliksiiriä sisältävällä aarnikotkatatuoinnilla. Tämä merkki kertoo kaikille, että hän on hakenut Maga Collegiumiin velho-oppilaan ja nauttii näin Venevictian suojeluksesta. Hyville noutomiehille on kuitenkin käyttöä myös tämän tehtävän jälkeen. Siksi myös viisi muuta sisäpiirin palatsia palkkaa noutomiehiä tarpeen mukaan avukseen. Kaikkien tehtäviltä vapaiden noutomiesten maagisten tatuointien aarnikotkat ovat näkyvillä Kuuriasalin seinillä. Kuuriasalissa on myös tarjolla palatsien noutomiehille tarjoamat tehtävät. Jos noutomies päättää ottaa jonkun palatsin tarjoaman tehtävän, hänen aarnikotkakuvionsa lentää sen palatsin sitoutumiskammion seinälle. Velhot voivat seurata sitoutumiskammiosta, missä tehtävälle lähetetty noutomies kulkee. Jos noutomies kuolee, hänen aarnikotkansa muuttuu mustaksi ja rapisee pois seinältä.
Konsuli ja Maailman sydän
​
Arkkimeistäjä venedominus Marcas on Venevictian konsuli. Tässä tehtävässä hänen tehtäviinsä kuuluu Venevictian suhteet muihin valtioihin. Marcas on prinsessa Akiliinan ohella yksi potentiaalisimmista seuraajista velhokuninkaalle. Hän on myös tämänhetkisen velhokuninkaan Broenanin suosikki oman työnsä jatkajaksi. Marcas ei ole yhtä ulospäinsuuntautunut kuin Akiliina, mutta hänen tiedetään olevan määrätietoinen johtaja, joka runnoo yleensä tahtonsa läpi kovalla kädellä. Marcasin taustoista ei tiedetä paljoakaan, mutta hän on syntyjään merovealainen. 47 vuotias Marcas kuuluu myös Lex Mortisin kannattajiin ja vastustaa nekromantian käyttöä kiivaasti.
​
Myös Marcas asuu upeassa domuksessa Caelan sisäkehällä. Virkatehtäviään hän hoitaa Maailman sydämen palatsista, josta hoidetaan Venevictian diplomaattisia suhteita muihin valtioihin.

Vaikka Marcasin tiedetään olevan tiukka neuvottelija, hän on luonut hyvät suhteet muihin valtioihin. Hänen sanaansa myös luotetaan, sillä hänen tiedetään seisovan aina lupaamiensa asioiden takana.
Maailman sydän on suuri palatsi, jossa työskentelee suuri joukko venevictialaisia virkamiehiä ja diplomaatteja. Maailman sydän vastaa myös kaupankäynnistä ulkovaltojen kanssa. Venevictiaan tuodut orjat ja eliksiiri tuodaan aina Maailman sydämeen. Palatsin kolme alinta kerrosta onkin käytännössä vankilan kaltaisia orjien varastointitiloja. Täällä orjat lajitellaan koulutetaan ja tuodaan myytäviksi kun heidän katsotaan olevan siihen valmiita. Myös kaikki eliksiiri varastoidaan Maailman sydämen varastoihin, jotka täyttävät koko palatsin kuudennen kerroksen. Eliksiiri varastoidaan huolellisesti ja sitä säännnöstellään myytäväksi venedominuksille. Maailman sydämen tehtävä on pitää huolta, että eliksiirin varastot ovat täynnä ja sitä saadaan koko ajan lisää, sillä aineen kysyntä on valtaisaa.
​
Muu ulkomailta tuotava kauppatavara kulkee kauppiaiden mukana, mutta orjien ja eliksiirin on lain mukaan kuljettava Maailman sydämen kautta.

Intendentti ja Scalarian kirjasto
​
Arkkielementalisti venedominus Veiser on Scalarian kirjaston intendentti. 54 vuotias Veiser on huomattavasti ikäistään nuorekkaampi. Hän on alunpelin kotoisin Turskasatamasta. Veiserin sanotaan olleen erittäin kuriton oppilas kouluaikoinaan ja joutuneen melkein erotetuksi. Siitä huolimatta hän on kunnostautunut velhona ja toiminut ennen kirjaston intendentiksi nousuaan Maga Collegiumin nekromantian opettajana. Ehkä juuri tuon taustan johdosta hän on velho, joka on voimakkaimmin kampanjoinut Lex Mortisin kumoamisen puolesta. Veiser on laatinut lain, joka kumoaisi Lex Mortisin ja sallisi orjien hengen riistämisen oman elämän pidentämiseksi. Jotta laki ei aiheuttaisi kapinaa orjavartiossa, laissa olisi kuitenkin pykälä, jonka mukaan orjavartion orjien henkeä ei saisi riistää nekromantialla. Veiser ei ole vielä tuonut kumoavaa lakia äänestykseen, sillä hän tietää, ettei velhokuningas Broenan vahvistaisi lakia.
Veiserin oletetaankin tuovan lain äänestykseen heti kun vanha velhokuningas kuolee ja tilalle valitaan uusi velhokuningas. Tosin räväkkänä persoonana tunnettu Veiser on myös itse musta hevonen velhokuninkaan äänestyksessä, sillä hänellä on paljon kannattajia muutosta kaipaavien venedominusten riveissä.
​
Veiser on seurustellut nuoruudessaan monta vuotta prinsessa Akiliinan kanssa ja pariskunnalla tuntuu yhä olevan omituinen viha-rakkaussuhde toisiaan kohtaan. Veiser haluaa vähätellä tämän suhteen merkitystä ja väittää olevansa täysin sinut sen tosiasian kanssa, että prinsessa Akiliinan ja Tessoksen kruununprinssin välillä on käynnissä suunnitelmia avioitumisesta.
​
Veiser asuu muiden arkkimaagien tavoin sisäkehän domuksissa, mutta hänen sanotaan tosiasiallisesti viettävän enemmän aikaa omissa henkilökohtaisissa tiloissaan Scalarian kirjastossa. Kirjaston intendenttinä hän on vastuussa Venevictian tieteellisestä johtamisesta ja tutkimustyöstä. Scalarian kirjasto on maailman suurin ja tämä kuusikerroksinen palatsikortteli onkin pullollaan tietoa. Kirjastossa työskentelee myös iso joukko tutkijoita eri tieteen aloilta alkemiasta maailman kartoittamiseen. Scalarian kirjasto palkkaa tutkijoidensa mukaan enemmän noutomiehiä, kuin mikään muu palatsi. Kaikki vierailijat pääsevät tutustumaan Scalarian kirjaston avoimeen puoleen, jossa on paljon tieto- ja kaunokirjallisuutta. Kirjastossa on myös säännöllisesti eri teemoihin liittyviä näyttelyitä. Noin puolet kirjaston teoksista on kuitenkin suljetulla puolella, joihin pääsevät käsiksi vain venedominukset. Salaisin tieto on jopa heille luvanvaraista ja Veiserin tiedetään olevan varsin tiukka sen suhteen ketkä saavat lupia tutkia mitäkin salaisia arkistoja.
​
Jokainen intendentti tuo omia näkemyksiään kirjaston toimintaan. Veiser on halunnut luoda kirjastosta kansalle lähestyttävämmän kohteen ja hän on panostanut kirjaston julkisiin näyttelyihin. Nämä säännölliset näyttelyt ovat herättäneet suurta kiinnostusta ja Veiser on saanut paljon kiitosta kirjaston, joskus jopa skandaalinkäryisistä, näyttelyistä. Tosin on myös arveltu, että Veiser hakee näillä näillä näyttelyillä myös paitsi oman suosionsa nostamista, myös muiden mustamaalaamista. Kansa odottaa mm. nyt vesi kielellä suurta rakkauskirjeiden näyttelyä, johon on jollain ihmeen keinoilla saatu haalittua monen kaupungin silmäätekevän henkilön päiväkirjoja ja intiimejä rakkauskirjeitä. Moni odottaa näyttelyä myös kauhulla ja moni on toivonut sen perumista. Veiser on kuitenkin kieltäytynyt ja sanonut likaavansa myös omaa pesäänsä paljastamalla intiimejä salaisuuksia hänen ja prinsessa Akiliinan nuoruusvuosilta. Prinsessa Alkiliinan sanotaankin pelkäävän tämän ikävään aikaan tulevan vuodon haittaavan hänen ja Tessoksen kruununprinssin suhteita. Liekö se myös Veiserin tarkoitus.
Puhdistuskuutiot
Maailman puhtaimman suurkaupungin Caelan tehokkain paikkojen puhdistukseen tarkoitettu keksintö on puhdistuskuutio. Nämä suurikokoiset elollistetut hyytelömäiset kuutiot ovat alunperin luotu Scalarian kirjastoa varten. Kun kirjasto sulkee illalla ovensa, puhdistuskuutiot lähtevät liukumaan pitkin sen käytäviä ja keräävät pölyn sekä roskat käytäviltä itseensä. Ne toimivat myös yövartioina, sillä ne keräävät sisäänsä myös laittomat kirjastoon jääneet hiippailijat. Kuution sisus on happopitoista hyytelöä ja se tuhoaa pölyn, sekä kaiken helposti hajoavan materiaalin. Jos hahmo joutuu kuution sisään, hän paitsi tukehtuu nopeasti, myös sulaa tunnin kuluessa kuution hapon vaikutuksesta. Puhdistuskuutiot poikkeavat selkeästi muista elollistetuista olennoista, sillä ne ovat mieluumminkin eliksiirin avulla elollistettua happoa, jota säilytetään suurissa tankeissa. Ensimmäinen tällainen tankki rakennettiin Scalarian kirjastoon, mutta nykyään Caelan kaupungissa on kaiken kaikkiaan 10 puhdistustankkia. Yksi kaikissa kaupungin muurien välisissä alueissa,

sisäpiirissä, sisäkehällä ja ulkokehällä. Yksi kussakin muussa kuudesta palatsista, mutta Scalarian kirjastossa puhdistustankkeja on kaksi. Kun puhdistuskuutio lähtee kierrokselleen, tankki pulauttaa suunnattoman määrän happoa ulos ja se muodostuu suureksi kuutioksi. Puhdistuskuutio kulkeekin pääsääntöisesti kuutiona, mutta se voi nestemäisenä muuttaa myös muotoaan jos sen tarvitsee vaikka mahtua kapeasta raosta. Puhdistuskuutiot noudattavat korkeameistäjien niille antamia toimintaohjeita, tekevät reittinsä ja palaavat puhdistustankkiin, joihin mahtuu samalla kertaa useampikin puhdistuskuutio. Kuutiot myös kuluvat pikku hiljaa ja Vihreän palatsin korkeameistäjät täyttävät sen takia tankkeja säännöllisesti.
Metalli, jalokivet ja useat taikaesineet kestävät hapon. Puhdistustankeissa onkin siksi siivilä, johon kerääntyy kuutioihin partioinnin aikana kertyneet esineet, jotka eivät ole sulaneet hapossa. Siivilät tyhjennetään aamuisin puhdistustankkien huollon yhteydessä. Veiserin kuuluisin näyttely toistaiseksi onkin ollut "Löytötavaraa kirjaston käytäviltä" nimellä kulkenut näyttely, jossa oli esillä kaikkia esineitä tiirikoista taikasormuksiin ja
tekohampaisiin. Mitä vain yöllisiltä hiippareilta oli jäänyt jälkeen kun puhdistuskuutiot olivat muutoin sulattaneet heidät. Kirjastossa on yhä tapana silloin tällöin huutokaupata tällaisia esineitä.
​
​

Mestari ja Vihreä palatsi
Arkkimeistäjä venedomina Aphra on Vihreän palatsin mestari, eräänläinen kaupunginjohtajan vastine. Monien vanhempien velhojen tavoin, myös 68 vuotias Aphra on vahva Lex Mortisin kannattaja. Aphra on syntyperäinen venevictialainen ja venedomina jo toisessa sukupolvessa. Myös hänen pojan tyttärensä Darah opiskelee Maga Collegiumissa ja on tuleva olemaan jo kolmas venedomina hänen sukulinjassaan. Lempeästä olemuksestaan huolimatta, Aphran sanotaan olevan poliittinen voimanainen, jonka kanssa monikaan ei halua asettua poikkiteloin. Hän asuu sukunsa domuksessa sisäkehällä ja Aphran domus on koko Caelan suurin yksityisasunto, jos velhokuninkaan palatsia ei lasketa sellaiseksi.
Alun perin vihreän palatsin tehtävä on ollut taikaesineiden valmistus ja varsinkin suurien elollistettujen olentojen tekeminen. Vaikka Caelassa
on paljon korkeameistäjiä ja heidän taikakauppojaan, kaupunginomat elollistetut olennut, kuten palatseja räystäiden reunoilla vartioivat gargoilit ja puhdistuskuutiot ovat yleensä tehty Vihreässä palatsissa. Vihreä palatsi käyttää enemmän eliksiiriä kuin mikään muu taho maailmassa ja Maailman sydämen varastojen eliksiiristä iso osa kerätään juuri Vihreää palatsia varten. Vihreä palatsi on kuitenkin ajan saatossa muuttunut koko ajan enemmän ja enemmän yleiseksi kaupungin ylläpidosta huolehtivaksi tahoksi, joka vastaa myös kaupungin puhtaudesta ja kasvillisuudesta. Se myöntää myös rakennusluvat ja on tietyllä tavalla Caelan paikallishallinnon keskus.
​
Kaupungin ulkokehällä on kuuluisa Vihreä kylpylä, joka on saanut nimensä upeista roikkuvista köynnöskasveistaan, jotka dominoivat koko rakennuksen julkisivua. Vihreä kylpylä on loistavan palvelun kurtisaanitalo, jossa on kauniiden kurtisaanien lisäksi myös kylpylä ja ravintolapalveluita. Talossa asioiminen on kallista, mutta se on monen rikkaan kansalaisen ja venedominuksen suosima. Kyseistä kurtisaanitaloa kutsutaan yleisesti puhekielessä Yön vihreäksi palatsiksi, mikä saattaa joskus sekoittaa yksinkertaisemmat muukalaiset kuvittelemaan oikeaa Vihreää palatsia jattiläismäiseksi korttelin kokoiseksi ilotaloksi. Yön vihreä palatsi juontaa puhekielen juurensa paitsi siitä, että siellä käydään useimmiten iltaisin ja yöllä, myös siitä, että iltaisin leijuntasiltojen noustua ylös, koko Forum Caelan alue rauhoittuu käytännössä kokonaan ja niin tori kuin palatsit ovat suljettu.
Maga Collegium
Maga Collegium, eli velhojen koulu, on vanhin kaikista palatseista. Opinnot kestävät kahdeksan vuotta ja koulutus alkaa yleensä 8-10 vuotiaana. Joka vuosi noutomiehet hakevat noin satakunta uutta oppilasta. Oppilaita on siis noin 800 ja he kaikki myös asuvat koulun alueella. Vaikka koulussa on todella paljon myös henkilökuntaa, virallisia opettajia on 8 - yksi jokaiselle loitsutieteen alalle. Koska opetus tapahtuu noin 20 hengen ryhmissä, lapsia opettamaan tarvitaan todellisuudessa vähintään 40 opettajaa. Näitä muita opettajajia kutsutaan kuitenkin kouluttajiksi. Opettaja on siis oikeastaan aina oman taikuuden alansa johtava opettaja. Yksi näistä kahdeksasta opettajasta on myös rehtori eli koko velhojen koulun johtaja.
Rehtori ja kiistämisen opettaja
Maga Collegiumin, tämänhetkinen rehtori on arkkikiistäjä venedominus Rodri. Gambrialaissyntyinen Rodri on 50 vuotias. Hän ei ole kertonut kantaansa Lex Mortisin suhteen. Rodri valittiin rehtoriksi kun aikaisempi rehtori Aphra siirtyi Vihreän palatsin mestariksi. Rehtori on silti virkana yhtä arvostettu kuin mestarikin. Vaikka myös 7 muuta opettajaa ovat kunnianarvoisia velhojen neuvoston jäseniä, velhokuninkaaksi valittu on aina ollut jonkun näiden kuuden palatsin johtaja. Vaikka Rodri opettaa säännöllisesti, muidenkin opettajien tavoin, oppilaita, hän on jäänyt oppilaille varsin etäiseksi hahmoksi. Hän ei koskaan raivostu oppilaille, mutta hänen arvovallassaan on jotain, joka saa kaikki olemaan kuuliaisia hänen seurassaan. Rodria arvostetaan laajalti, mutta hän on paljolti omiin oloihinsa vetäytynyt naimaton mies, jonka yksityiselämästä ei moni tiedä mitään. Hän on myös ainoa Velhojen neuvoston 12 jäsenestä, joka ei asu sisäkehän domuksissa, vaan

ulkokehän insuloissa, toisen kerroksen huoneistossa. Toki hänen huoneistonsa on avara ja arvokkaassa insulassa, mutta vilkkaan juottolan yläpuolella asuminen on ennenkuulumatonta Velhojen neuvoston jäsenelle. Koko kortteli on hänestä toki ylpeä ja juottolan "Pääväylän Panimo" emäntä muistaa kyllä kehua kaikille, että Rodri illallistaa käytännössä joka ilta hänen tavernassaan.
Caelan kaupankäyntitaulukot
​
Kaupankäynti tehdään toiminnat seikkailujen välillä kohdassa olevien taulukoiden mukaisesti. Caela käyttää Venevictian kaupankäyntitaulukoita. Ainoastaan niitä tarvikkeita/sivutehtäviä on mahdollista hankkia, mitkä on merkitty saataville Venevictiaan.
​
Bonukset kaupankäyntitaulukoihin
​​
Taikaesineiden hankkiminen on Venevictiassa helpompaa kuin missään muualla. Venevictian pääkaupungin suuri kauppa-alue Forum Caela on koko Scalarian suurin markkinapaikka, jossa on myynnissä enemmän taikaesineitä kuin missään muualla Scalariassa. Hahmo, joka onnistuu kaupankäyntiheitossa eli heittää oman karismansa tai sen alle saa ostaa mitä tahansa Venevictiasta löytyviä taikaesineitä vaikeusasteesta riippumatta.
​
Venevictialainen riimi
Kun bardi esiintyy onnistuneesti majatalossa Venevictiassa, hän voi kirjoittaa nuottivihkoonsa seuraavan lauluriimin:
Hämärän balladi (Twilight Ballad) Riimittäjä
​
Caelan kohtaamistaulukot
Valmiiksi heitetyissä seikkailuissa on yleensä jo tarkkaan määritelty millaisia vaeltajia niissä voi tulla paikalle. Jos seikkailuun kuitenkin halutaan heittää satunnainen vaeltajakohtaaminen ja ollaan Caelan kaupungissa, käytetään alla olevaa d12 saakka taulukkoa.
​

​
​
Caelan paikalliset NPC kohtaamiset
​
Jos pelaaja valitsee kohtaamistaulukosta kohdan Caelan paikalliset NPC:t, hän heittää uuden d12 saakka heiton ja saa valita sen mukaan minkä näistä vaihtoehdoista tuo kentälle.
​
5 Teurgi
7 Venedominus
8 Orjavartio
11
12 Aarnikotkaratsastaja
​
​
Noutomies
NPC, Vaeltaja: sivu ja pääty
MV ST DX AW CH CO/HP
3 5 3 3 3 3
​
Lähitaistelu: ST2 2d12 miekka
Ampuminen: DX6 2d12 jousi 12"
Haarniskaluokka: DX6
​
​
Noutomiehet ovat ammattikunta, joka on hyvin tuttu venevictialaisille, mutta missään muualla ei moista ammattikuntaa ole. He ovat nimensä mukaisesti seikkailijoita, jotka on palkattu noutamaan erilaisia asioita Caelan kaupungin tärkeisiin julkisiin kohteisiin. Forum Caelan alueella on kuusi julkista rakennusta, jotka kaikki käyttävät noutomiehiä. Scalarian kirjaston noutomiehet ovat yleensä tutkimusmatkoilla olevien kirjaston tutkijoiden henkivartijoita, heidän noutaessaan tietoa ja erilaisia teoksia kirjastoon. Velhojen koulun Maga Collegiumin noutomiehet taas hakevat uusia "valittuja" opiskelijoita koulutettavaksi venedominuksiksi jne. Vaikka kaikki Venevictian julkiset tahot, jotka käyttävät palveluksessaan seikkailijoita, kutsuvat heitä noutomiehiksi, alkuperäiset noutomiehet ovat nimenomaan Maga Collegiumin palkkaamia seikkailijoita, jotka on lähetetty noutamaan kouluun uusia opiskelijoita. Tällä onkin suuri merkitys siihen asemaan miten noutomiehiin suhtaudutaan Venevictiassa. Koska jokainen venedominus on joskus ollut se nuori pelokas lapsi, joka on noudettu velhojen kouluun, heistä jokaisella on muistonsa päivästä, jolloin heidän elämänsä muuttui noutomiesten saapuessa. Matkasta, jonka he ovat taittaneet lapsena, noutomiesten seurassa, ennen Maga Collegiumiin tultuaan on jäänyt heidän mieliinsä muisto suuresta elämän mullistavasta retkestä. Siksi koko venevictialainen aristogratia, venedominukset, tuntevat jonkinlaista ihailua noutomiehiä kohtaan. Sanotaan, että noutomiesten ja heidän noutamansa velhon välille muodostuu hyvin voimakas side.
Vaikka noutomiehillä ei ole virallisesti muita oikeuksia, kuin suorittaa se tehtävä, joka heille kulloinkin on määrätty, heillä on käytännössä hierarkisesti kaupungin vartiokaartilaisen kaltainen asema, jota varsinkaan Caelassa ei kiistä kukaan. Moni myös miettii kahdesti ennen kuin asettuu taistelemaan noutomiehiä vastaan, koska se mielletään hyökkäykseksi Venevictian valtiota vastaan. Noutomiehiä pidetään yleisesti myös oikeudenmukaisina. Jos he noutavat ihmisiä, noudetuilla on lupa kieltäytyä, eli noutomiehet eivät vie ketään väkisin. Jos he taas hakevat tutkijoiden mukana joitain aarteita kaupungin varastoihin, niitä ei varasteta alkuperäisväestöltä voimakeinoin, vaan haetaan esim. vanhoista haudoista (hirviöitä toki joudutaan aarteiden saamiseksi silloin tällöin kukistamaan).
​
Venevictiassa on paljon myös orjia, joita kaupunkiin saapuu orjakauppiaiden mukana. Noutomiehet eivät kuitenkaan koskaan suorita tällaisia tehtäviä.
​
