top of page

Maailmankolkat


Venevictialaisen maailmankatsemuksen mukaan maailma on kuin portaat. Caelan kaupunki on koko maailman keskus. Sivistyneen maailman ylin porras ja "maailman napa". Maailmanportaat laskeutuvat alas Caelasta ja mitä kauemmaksi mennään, sitä sivistymättömämmäksi maailma muuttuu. Tämä on tietenkin venevicialainen näkemys, mutta se on varsin yleisesti omaksuttu, sillä kaikki kartat ja laajemmat tutkimukset on Venevictian pääkaupungissa Caelassa sijaitsevan Scalarian kirjaston tekemiä.

Tämän tulkinnan mukaan maailma on jaettu Caelasta katsoen neljään lohkoon: eteläiseen, läntiseen, pohjoiseen, ja itäiseen. Nämä kaikki 4 lohkoa on jaettu vielä kolmeen askelmaan. Ensimmäinen askelma on sivistyksen askelma, toinen rahvaan askelma ja kolmantena portaana kauimmaisena Caelasta on primitiivisyyden askelma.

Esimerkiksi Caelasta etelään lähdettäessä muu Venevictian valtio on eteläinen sivistyksen askelma. Sitä seuraa eteläinen rahvaan askelma eli Al-Mamlakan autiomaa ja kauimmaisena etelässä primitiivisenä askelmana on Mutumbia.   

Neljä sivistyksen askelmaa Venevictia (etelä), Tessos (länsi), Seitsensali (Pohjoinen) ja Brasovia (itä) ovat Scalarian 4 voimakkainta valtiota

Scalaria.jpg

Scalaria on siis jaettu 12 lohkoon seuraavasti.

 

Sivistyksen askelmat

 1 Venevictia (etelä)

 2 Tessos (länsi)

 3 Seitsensali (pohjoinen)

 4 Brasovia (itä)

Rahvaan askelmat

 5 Al-Mamlaka (etelä)

 6 Ruhtinaskunnat (länsi)

 7 Alveum (pohjoinen)

 8 Aarniala (itä)

Primitiivisyyden askelmat

 9 Mutumbia (etelä)

10 Ignopatria (länsi)

11 Routamanner (pohjoinen)

12 Lakeus (itä)

Scalarian kartoitus ei oikeastaan tunne alueita Mutumbian eteläpuolella, tai aluetta kaukana lännessä (Ignopatria) sekä aluetta kaukana idässä (Lakeus). Kartoituksen 10 tunnettua askelmaa ovat kuitenkin vain 1/3 Scalarian pinta-alasta. Kaukainen länsi Ignopatria sekä kaukainen itä Lakeus ovat molemmat yhtä suuria alueita kuin tunnetut 10 askelmaa.

Niistä ei näissä säännöissä ole vielä tietoja, sillä ne julkaistaan myöhemmissä laajennuksissa.

Kaupungit

Scalarian kaupungit ovat harvoin yli 20 000 ihmisen asutuksia. Esimerkiksi pohjoisen ylivoimaisesti suurin kaupunki Turskasatama on noin 8000 vakituisen asukkaan kaupunki. Vain kuuden kaupungin väkiluku ylittää 100 000 asukasta ja Caela on ainoa kaupunki, jonka väkiluku on yli miljoona ihmistä.

Seuraavaksi suurin kaupunki on 350 000 asukkaan Alwarda, kolmantena 260 000 asukkaan Marasinome, neljäntenä 220 000 asukkaan Kaikura, viidentenä 180 000 asukkaan Tartes ja kuudentena juuri 100 000 asukkaan ylittävä Tepla.

Vaikka Seitsensalissa asuu 800 000 kääpiötä, ne ovat jakautuneet tasaisesti ympäri valtiota ja suurin kaupunki Kuninkaansali on sekin noin 80 000 asukkaan kokoinen. Hopanor on asukasluvultaan Ruhtinaskunnista suurin ja sen populaation arvellaan olevan yli miljoona korkeahaltiaa. Sen kaupungit ovat tasaisemman kokoisia ja asettuneet laajalti ympäri valtiota.  Yhdessäkään sen yli viidessäkymmenessä kaupungissa ei ole yli 40 000 haltiaa, eikä yhdessäkään ole myöskään alle 10 000 haltiaa. Hopanor ja Seitsensali ovatkin poikeuksellisen tasaisesti asuttuja valtioita.  

Mitat ja yksiköt

Raha


Scalarian valtioilla on toki omat valuuttansa ja mittayksikkönsä, mutta Venevictian ja Tessoksen yksiköt ovat yleisimmin hyväksyttyjä ja kaikkien tuntemia. Rahat on automaattisesti pelissä käännetty aina Venevictian hopearahoiksi. Yksi hopea vastaa noin 20 nykymaailman euroa.

 

Kellonaika


Scalarian vuorokausi jakaantuu kuuteen vahtiin, joista jokainen on suunnilleen neljä meidän maailman tuntia. Vahdit on kaikki vielä halottu vartteihin. Alla on lueteltu vahdit ja suluissa kellonaika meidän ajanlaskulla.

Aamuvahti 08-12

Päivävahti 12-16

Iltavahti 16-20

Puolivahti 20-24

Yövahti 00-04

Koiravahti 04-08

Meihän kellonaika 12 sanottaisiin päivävahdin aikaan.

Päivävahdin vartti taas olisi meidän kello 13. Kello 14 päivävahdin tasaus, alla olevaan tyyliin.

12 Päivävahti

13 Päivävahdin vartti

14 Päivävahdin tasaus

15 Iltavahdin ennakko 

16 lltavahti

bottom of page